Vertrouwenspersoon jeugdhulp jongeren

Wat is je situatie?

Je hebt te maken met jeugdhulp en je hebt een vraag of klacht over deze hulp. Je wilt bijvoorbeeld weten wat jouw rechten en plichten zijn. Of je hebt een probleem met je hulpverlener en je komt er zelf/samen niet uit. 

Wat heb je nodig?

Je wilt informatie, advies of goede raad over je vraag of klacht. Of je wilt gewoon iemand die naar je luistert omdat je ergens mee zit.

Wat kunnen we voor jou doen?

Onze vertrouwenspersonen jeugdhulp zijn er voor jou. Zij geven:
  • informatie, advies of goede raad;
  • hulp bij het oplossen van problemen en klachten over de hulpverlening;
  • een luisterend oor als je ergens mee zit.

We vertellen niets verder zonder jouw toestemming. Alleen als het gaat over iets dat gevaarlijk is voor jou of een ander, dan moeten we het wel vertellen. Maar dat doen we niet zonder het eerst met jou te bespreken. 

We zijn onafhankelijk en gratis

De vertrouwenspersonen jeugdhulp zijn onafhankelijk en werken niet voor gemeenten of instellingen voor jeugdhulp. We weten dus niets over jou, alleen dat wat jij ons zelf vertelt.
De ondersteuning door de vertrouwenspersoon is gratis.
 

STORYTELLERS: lees verhalen, deel ervaringen, vind informatie

Het jongerenplatform ‘Storytellers’ (een platform door en voor jongeren) is in de provincie Groningen de plek om verhalen te delen. Over dingen die je hebt meegemaakt, over ervaringen met hulpverleners. Om andere jongeren iets te leren, misschien te helpen. Om te laten zien dat je nooit de enige bent, wat je ook meemaakt.
 

Contact

Publicaties