Website voorlezen

Om ervoor te zorgen dat ook mensen met een visuele beperking de website kunnen gebruiken, is nu BrowseAloud geïnstalleerd. Dit is een voorleesfunctie: als u met de cursor over de tekst gaat, wordt de tekst voorgelezen. De tekst kan ook uitvergroot worden meegelezen in een venster.

Deze site kunt u meteen beluisteren met BrowseAloud

U kunt deze website meteen met BrowseAloud laten voorlezen. Daarvoor downloadt u eerst even de gratis software vanaf de BrowseAloud downloadpagina, download.browsealoud.nl. Het downloaden duurt bij een normale (ADSL) internetverbinding ongeveer een minuut.

Na de installatie verandert op geactiveerde sites de kleur van uw muisaanwijzer naar geel en ziet u het BrowseAloud icoontje rechtsonder in uw taakbalk: blauwe en witte cirkels. Als er een geel vinkje in dit icoontje staat, bevindt u zich op een BrowseAloud geactiveerde website. Door met de rechter muisknop op het icoontje te klikken kun u de instellingen van BrowseAloud aan uw persoonlijke voorkeuren aanpassen, als u dat wenst.

U zult zien dat BrowseAloud direct werkt op deze website. U hoeft niets anders te doen dan met de muis over een zin te bewegen. BrowseAloud selecteert automatisch de tekst, die geel zal oplichten en even later hoort u een stem die de tekst voorleest.

Download nu de BrowseAloud software op download.browsealoud.nl.